Lihase pahaloomulisus päev pärast joogivärvi

Joomine alkohol võib põhjustada tasakaalu ja kooskõlastuse kaotuse, mis põhjustab lihaste ületunnet, kas te joote mõõdukalt või suurel hulgal. See võib põhjustada lihaste valulikkust päeva pärast või isegi pärast seda. Vastavalt Notre Dame’i ülikooli alkoholi- ja ravimialase hariduse büroo andmetele võib teie aju ja keha kahjustada viie või enama alkohoolse joogi joomist kuni kolme päeva jooksul. Tegelikult võivad kaks järjestikust rasket joomist õhtutööd põhjustada negatiivseid tagajärgi kuni viis päeva.

Piimhape

California ülikooli San Diego sõnul võib alkohol häirida piimhappe lagunemist ja suurendab lihasraskust pärast kehalist aktiivsust. Teie keha salvestab alkoholi palju rasvana. Alkohol kahjustab aminohappeid, mis on energia jaoks vajalikud. Aminohapped muutuvad rasvaks, sekkuvad energia rajateni ja toodavad suures koguses piimhapet, põhjustades energia ja lihaste taastumise vähenemist, suurendades samal ajal lihasvalu. Alkohol lisab ka kaloreid ja aitab kaasa keha rasvadele.

Dehüdratsioon

Liiga palju alkoholi joomine võib põhjustada tõsist dehüdratsiooni ja raku tasakaalustamatust, mis võib sportlastele põhjustada lihaste krampe, lihaste tõmbeid ja lihaspingeid. Võite kaotada lihasmassi alkoholist, mille tulemusena väheneb tugevus ja jõudlus. Kergejõustiku väljaõppe ja võistluse ajal võib väsimus määrata, suurendades vigastuste ohtu. Hilinenud reaktsiooniaeg ja vaimsed võimed võivad mõjutada mitut päeva pärast alkoholi tarbimist. See suurendab sõrmejälgede vähesuse ja kohusetundlikkuse vähenemise ohtu.

Toitumisalased puudused

Raske joomine või juurdevoolu suurendamine suurendab happe tootmist ja häirib organismi rakkude võimet imada vitamiine ja mineraalaineid, mis põhjustab toitainete puudujääke. Puudused võivad mõjutada teie organismi vere glükoosisisalduse võimet, mille tagajärjeks on madal veresuhkur, mida tuntakse ka hüpoglükeemia all. Madal veresuhkru tase võib põhjustada olulist energiakaotust, häirides teie keha ja lihaste normaalset funktsiooni.

Joomine pärast treeningut

Uus-Meremaa Massey ülikooli teadlaste andmetel võib mõõdukas alkoholi tarbimine pärast kehalist kasu põhjustada lihasjõu kadu. Nad analüüsisid 11 tervet meest, kes tegid jalg harjutusi ilma alkoholi tarbimist. Teemad viidi hiljem läbi sarnased harjutused ja seejärel tarbisid viina ja apelsinimahla jooki. Teadlased teatasid 2010. aasta jaanuari väljaandes “Journal of Science and Medicine in Sport” pärast alkohoolsete jookide joomist.