Lastel köha aeglustumine

Igal talvel laseb enamik lastel viiruslikku nakkust. Ameerika Pedagoogikaakadeemia andmetel on enamikul lastest kahe esimese eluaasta jooksul 8 kuni 10 külmetust. Palju on kaua aega pärast palaviku kadumist, paljud lapsed kannatavad köha all. Vanemad arvad sageli, mida nad saavad teha lapse püsiva köha rahulikuks. Mitmed kergesti kättesaadavad ravimeetodid on mee, köha supresseerija, köha retseptuur, niisutaja või aurusti kasutamine ja kuum aur. Enne ravipreparaadi köhaarsti kasutamist pidage nõu oma lastearstiga, kui teie lapsel on rohkem kui kaks nädalat kestnud palavik, õhupuudus, vilistav hingamine või köha.

Mesi

2007. aasta uuring “Pediaatriaarhiivides ja noorukimeditsiinis” näitas, et mee oli efektiivsem 105-l lapsega öösel köha raskusastme ja sageduse vähendamisel võrreldes tavapärase köhahaigussiirupit pärssiva ravimiga või ravi puudumisega. Alates käesoleva uuringu avaldamisest soovitab Ameerika Pediaatriaakadeemia kasutada traditsioonilist köha siirupit kui meedet kui tõhusat ja kõikehõlmavat alternatiivi. Pooltele teelusikat võib anda lastele vanuses 2 kuni 5 aastat, samas kui 1 kuni 6 tl võib anda lastele vanuses 6 kuni 11 aastat. 12-aastastele ja vanematele lastele võib anda 2 tl.

Köha supressant siirup

Kõhu vähendavat siirupit võib manustada siis, kui lapse köha häirib igapäevaseid tegevusi või magab. Kuid kui köha on produktiivne, mis tähendab, et laps kasvatab köha lima, ei ole alati soovitatav köha allutada, kuna köha on keha loomulik viis, kuidas puhastada bakterid ja viirused ning vabaneda limasest. Tavalised köha pärssivad ravimid hõlmavad siirupit koos koostisainega dekstrometorfaani või DM-ga, mis on saadaval käsimüügist või retseptiid sisaldavaid siirupi, mis sisaldavad kodeiin või hüdrokone.

Kõhupuhitus

Köha retseptorid sisaldavad koostisosa guaifenesiini ja aitavad õhku ja lahti lima, muutes köha produktiivsemaks. Kõhupuhitus on kasulik lapsele, kes tekitab köha lima. Kõhupuhitus on saadaval pikaajalise tableti või kapsli või vedelana siirupina.

Niisutaja või Steam Aurustaja

Öösel võib lapse magamistoas olev lahe-udu õhuniisutaja aidata tal magada, ärritatud ja kuiva kõri rahustav ja loputades lima. Niiskutaja on eriti efektiivne, kui õhk on kuiv, näiteks talvel. Seda seetõttu, et kuiv õhk ärritab köha. Aurufaasis on sarnane kasulik toime.

Kuum aur

Lapsel, kellel on koorimine või krooniline köha, võib kuum aur aidata teie lapsel kergemini hingata. Võtke ta vannituppa ja lülitage sooja vett dušši sisse, kui vannituba on suletud. Saate istuda koos temaga vannitoas ligikaudu 20 minutit ja lugeda raamatut, mis kajastab aega. Kui aga teie lapsel on hingamine, sinine värvimine või steriidi esilekutsumine – kõrge hulk müra sissehingamisel – peate viivitamatult pöörduma arsti poole.