Dehüdreeritud naha tunnused ja sümptomid

Dehüdreeritud nahk on seisund, kus naha rakusisene süsteem on piiratud või niiskuse puudumine. Naha dehüdratsioon võib olla aastaringselt problemaatiline. Talvel on teie nahk agressiivsete keskkonnategurite tõttu tundlikum dehüdratsioonile talvel. On tähtis jälgida sümptomeid ja sümptomeid, kui vaja, raviks. Väljas viibimise aeg, asukoht ja summa on kõik tegurid, mis võivad mõjutada naha seisundit.

Naha kuivatamise põhjused

Naha dehüdratsioon võib juhtuda mitmel erineval põhjusel. Kõige levinumad on keskkonnategurid, sealhulgas kütte- ja kliimaseadmed kodus talve- ja suvekuudel. Niiskus on nahale kasulik, sest see annab niiskust. Kui kasutate oma ahju, vähendab see kodus niiskust. Talvekuudel on ka välisõhku vähem niiskust. Muud tegurid naha dehüdratsioonil võivad sisaldada sauna, tuule, reostust, haigust, teatavaid ravimeid ja suitsetamist.

Märgid ja sümptomid

Naha dehüdratsiooni märgid ja sümptomid on sarnased päikesepõletusega. Nahk võib tunduda pingul ja võib tunduda põletustunne. See muutub sageli ärritatuks ja on vähem võimet paraneda. Nahk muutub mõnikord koheks ja näitab kuivad liinid. Naha tekstuur on karm ja enam ei paista silma peal. Väga levinud dehüdreeritud naha märk on äärmiselt sügelus, mis võib isegi muutuda valusaks. Punetus on veel üks dehüdreeritud naha tavaline sümptom.

Efektid

Äärmiselt kuumad dušid ja vannid dehüdreerivad nahka. Sagedased kuumad dušid põhjustavad lipiidide lagunemist nahas, põhjustades pragunemist. Seebi toodetel olevad kemikaalid võivad röövida niiskuse nahka, nagu ka deodorandid ja desinfitseerivad tooteid.

Psoriaas

Psoriaas on äärmiselt krooniline seisund. Mõnikord tekib see, kui dehüdreeritud nahal on raskest ja kuivast nahast, mis muutub tugevasti pleekindlaks nahaks. Parima ravikuuri jaoks võtke ühendust arsti või dermatoloogiga.

Ravi

Kuiv nahk paraneb vanusega, sest meie nahk toodab vähem õli ja surnud naharakud ei lagunevad nii sageli. Ravi erineb sõltuvalt raskusastmest ja üksikisikust. Mõned kõige levinumad ravimeetodid on: peske nahk kerge, vahutav puhastusvahendiga, mis ei libistage nahast lipiide; hoiduge juurest seebist eemal; kasutage käsitsi koorimise jaoks pesutit; kasutage rikas õli Niisutaja ja kaitsta oma nahka päikesekaitsekreemiga, mille SPF 15 või kõrgem on.