Rinnusurve sümptomid, kihelus ja pulseerumine

Rindkere surve, kihelus ja pillamine võivad olla hirmutavad sümptomid. Paljud tervislikud seisundid võivad põhjustada neid sümptomeid, sealhulgas südamelihase infarkti, oksendamist või ärevushooge. Pöörduge arsti poole ja öelge tervishoiutöötajale mis tahes muid sümptomeid.

Südameatakk

Rindkerepõlemine, hõõrumine ja surin võib olla südameataki sümptomid. Ära ignoreeri neid hoiatavaid märke. Kui arvate, et see võib olla südameinfarkt, pöörduge arsti poole. Südame löögisagedus võib põhjustada vahelduvat rõhku ja valu, sageli rasket, rinnus. Teised südameinfarkti sümptomid on muuhulgas hingeldus, iiveldus, peapööritus, külm higistamine ja valu muudes piirkondades, kaasa arvatud teie lõualuu, käe, kaela või mao.

Vöötohatis

Rindkerevalu, millega kaasnevad kihelev valu, mis kiirgub ühelt küljelt rinnus teie seljast, võib põhjustada katuselaius. Katuserööbid tekivad siis, kui sama viirus põhjustab inimese kana-rabinate taaskasutamist. Selline puhang võib põhjustada nõrga immuunsüsteemi või stressi. Muud seelikusarnased sümptomid on villid, lööve, kõhuvalu ja iiveldus, peavalud, liigesevalu, palavik ja maitse, nägemis- ja kuulmisprobleemid. Haigusjuhu sümptomite ilmnemisel pöörduge arsti poole. Seda viirust saab ravida viirusevastaste ravimitega.

Ärevushoog

Rindkere survel, kihelus ja pulseerumine võivad olla ärevushäire sümptomid. Ärevusrünnak tekib, kui mure või hirm provokeerib füsioloogilist vastust. Ärevushäire ajal äkitselt hirmu või paanika hoogu. Lisaks rindkerevalule võib see hirm või paanika põhjustada hingamist, õhupuudust, tunde kontrolli all, minestamine, pearinglus, iiveldus, värisemine, palavik ja külmavärinad.

Mida teha

Hoolimata sellest, kas teil on südameatakk, vöötohatis või ärevushäire, igal ajal, kui teil on rindkere survel, kihelus ja pulseerumine, pöörduge arsti poole. Südame löögisageduse korral, mida kauem oodate arstiabi, seda halvemaks võib teie seisund muutuda. Kui teil on kilpnäärmed, vaadake viirusevastaste ravimite arstile. Ärevusrünnak nõuab meditsiinilist abi, et välistada sümptomite sügavamad põhjused ja juhul, kui nõustamine või muu psühholoogiline abi on õigustatud.