Kas tursamaksaõli on põletikuvastane?

Turba maksaõli sisaldab EPA ja DHA-d, kaks olulist oomega-3 asendamatut rasvhapet. Keha ei saa neid toitaineid sünteesida iseenesest, nii et see peab neid toidust tagama. Hiljutised uuringud ühendavad omega-3-ga asendamatuid rasvhappeid, millel on märkimisväärne põletikuvastane toime, mis vähendab tõsiste krooniliste haiguste, nagu südamehaigused, riski. Rääkige oma arsti või tervishoiuteenuse osutajaga tursamaksaõli täiendamise põletikuvastase kasu kohta.

EPA & DHA

EPA ja DHA tähistavad vastavalt eikosapentaeenhapet ja dokosaheksaeenhapet. Üks taldrik maksaõli supilusikatäis annab 1 g EPA-d ja 1,5 g DHA-d. Marylandi ülikooli meditsiinikeskuse andmetel vähendab EPA ja DHA südamehaigusega seotud kroonilist põletikku. Turska õli vähendab ka autoimmuunhaiguste, nagu luupuse, reumatoidartriidi, Crohni tõve ja haavandilise koliidi põletikku.

Tsütokiinid

Tsütokiinid on valkude liik, mis aktiveeritakse organismi vastusena põletikule, sealhulgas kasvaja nekroosifaktor-alfa, interleukiin-1, interleukiin-6 ja C-reaktiivne valk. Koronaarset südamehaigust põdevatel patsientidel esineb sageli C-reaktiivset valku. Artemis P. Simopoulos, M.D., F.A.C.N. Washingtoni geneetiliste haiguste keskusest, omega-3-rasvhapped pärsivad tsütokiinide ekspressiooni; see toiming tekib, kuna EPA ja DHA peatavad valgete vererakkude põletikuliste valkude tekke.

D-vitamiin

Viimaste uuringute kohaselt annab tursimaksu õli ka hea allikas D-vitamiini, mis on oluline vitamiin, mis toodab põletikuvastaseid toimeid. Üks turskabaka supilufaas annab 338 protsenti D-vitamiini soovitatavast ööpäevast toetusest. 2011. aasta juunis läbi viidud Iraani teadlaste uuring näitas, et põletikulise markeriga C-reaktiivne valk oli nende veres madalama D-vitamiini sisaldusega patsientidel võrreldes Kellel oli normaalne D-vitamiini sisaldus. Selle uuringu tulemused avaldati ajakirjas “Diabeet, Metaboolne sündroom ja rasvumine: eesmärgid ja raviviisid”.

Hoiatus

Omega-3 rasvhapped tursamaksaõlis mõnikord tekitavad selliseid kõrvaltoimeid nagu gaas, puhitus ja kõhulahtisus. Omega-3-rasvhapped toimivad ka antikoagulanteena, kui teil esineb veritsushaigus nagu hemofiilia või kui teil kipub kergesti määrduma, võib tursamaksaõli sümptomeid halvendada. Toiduvaba õli võib teatud ravimitega, eriti vere vedeldajaid nagu varfariin ja klopidogreel, kaubamärgid Coumadin ja Plavix, mõjutada negatiivselt. Pöörduge tervisekontrolli enne, kui lisate tursavaba õli põletikule.