Lööve ja fibromüalgia

Krooniline fibromüalgia on haigus, mis põhjustab tugevat valu kogu kehas, eriti lihastes, sidemetes ja kõõlustes. Fibromüalgia võib põhjustada nõrkust ja tõsist ammendumist. Haiguse põhjused hõlmavad geneetikat, infektsioone, haigusi või traume. Paljud kannatanud fibromüalgia kannatavad nahalööbe ja sügeleva naha all. Rääkige oma arstiga, kui teil tekib seisundi tõttu fibromüalgia või lööve.

Fibromüalgia võrgustiku järgi võivad naha lööbed tekkida ainult immunoloogilise häire tõttu naha pinnal. Dr Xavier Caro tegi uuringuid, mis viitasid fibromüalgia patsientide naha alla kuuluvatele kõrge kontsentratsiooniga valkude rühmale. Ta uskus, et keha tõlgendaks neid valke välismaiste sissetungijate vastu, põhjustades immuunsüsteemi reageerimise ja proteiini rünnaku. See võib põhjustada lööbe ilmnemist naha all.

Fibromyalgia võrgustiku andmetel leidis Rootsi teadlane dr Haiko Sprott, et fibromüalgiaga patsientide naha all asuvad kapillaarid olid vähem ja kujuti veidi moonutatud. Selle tagajärjel väheneb naha ja teiste sarnaste kudede verevool, mis võib põhjustada fibromüalgia patsiendi naha tundlikkust või löövet.

Fibromüalgia võrgustiku andmetel leidis teine ​​teadurite rühm, et fibromüalgiaga patsientidel oli ummistunud arvukalt nuumrakke, rakke, mis sisaldavad kemikaale nagu histamiine ja tsütokiine. Need kemikaalid, mis vabanevad rakkudest organismi neuroloogilise ravivastuse tõttu, võivad põhjustada ärritust ja valu ümbritsevas koes. Kuid see seisund ei pruugi ilmneda lööbena, vaid pigem kuuma koha või põletustunneena just naha all.

FibromyalgiaSymptoms.org leiab, et fibromüalgia lööbi teine ​​põhjus võib olla seotud kesknärvisüsteemiga. Aju ei suuda valusignaale korrektselt lugeda ja seetõttu võib tekkida nahalööve või hellus lihtsalt aju valesti tõlgendamisel. See võib kriimustada ka sügelust ja punetust. Samuti võib ilmneda lööve liiga aktiivse hüpofüüsi tõttu, mis põhjustab liiga palju melaniini kehas.

Fibromüalgiat põdevatel patsientidel võib nahalööbe ravida naha kreeme ja niisutajaid. Need võivad põhjustada nahalöövet. Meditsiinilised vedelikud on saadaval ka löövete korral, mis lihtsalt ei reageeri ravipreparaadi niisutajatele. Pehmendatud nahka või erinevat värvi või tooni puudutavaid nahaplaate võib ravida pleegitava toote või ultraviolettvalgusega.

Immunoloogilised häired

Kapillaarne moonutus

Neuroloogilised reaktsioonid

Aju ja närvisüsteem

Hooldused