Ulatub ja harjutusi sektsiooni sündroomi jaoks

Konderuumi sündroom on olemasoleva vigastuse komplikatsioon, näiteks märkimisväärne lihase verevalum või luumurru. Pehmete kudede veretustamine ja paistetus suurendab survet jäsemes. Ringluse kaotus, halvatus, vähenenud pulss ja taudine nahk on märkimisväärsed sümptomid. Kõige sagedamini kahjustatud kehaosad on küünarvarred, alajäsemed ja ülemised reied. Pikendamine ja kerge treenimine võivad leevendada mõnda kambri sündroomi vorme.

Hoiatus

Kahe sektsiooni sündroomi kategooria – äge ja krooniline. Äge kompositsiooni sündroom on vähem levinud ja seda tuleb koheselt ravida. Kui lihaskoe on nelja kuni viie tunni jooksul ilma vere ja hapnikuta, sureb see ja põhjustab märkimisväärset funktsiooni kadu. Kirurgiline fasiotoomia, mis vabastab rõhu, on sageli põhjendatud ägeda sektsiooni sündroomiga vastavalt “Spordiohjude kliinilisele juhendile”. Kroonilise sektsiooni sündroom on sagedasem ja seda põhjustavad püsivad ja korduvad tegevused, näiteks töötab. Suuremate koolitusperioodide vältel sümptomid sageli põlevad.

Tegevuse muutmine

Kroonilise sektsiooni sündroomi korral lõpetage sümptomite suurenemise käivitamine. Kroonilise sektsiooni sündroomi ravi algab raskendava aktiivsusega puhkepiirist, kuni sümptomid on täielikult hajunud. Paljudele sportlastele tähendab see märkimisväärset puhkust spordist. Kui sümptomid on lahkunud, võib toimingule tagasi minna hakata. Kui soovite jätkata oma sporti, on kirurgiline ravi parim variant, vastavalt “Praegune diagnoosimine ja ravi spordimeditsiinis”.

Venitus ja jälitus

Kroonilise sektsiooni sündroomi korral lõdvestades kergelt venitades mõjutatud jäseme lihaseid. Jätkake jäämassaažiga, et vähendada paistetust ja valu. Näiteks kui kambri sündroom on jalamil, tõstke oma varbad nina suunas 30 sekundi jooksul. Seejärel tõsta pirnid 30 sekundiks. Korrake kolm kuni viis korda. Puhasta jäsi mugavalt ja hõõrutakse jääkuubikut pakkumise lihastega viis kuni 15 minutit.

Turse vähendamise harjutus

Kroonilise sektsiooni sündroomi korral vabastage jääv turse surve, kasutades massaaži kangast või vahtrulli, et mööda lihaseid pillata. Alustage aeglaselt, kui kannatad jätate keha poole. Lihaste turse ja rõhu vähendamine leevendab valu.