Mao krambid pärast sööki lutid

Bageli söömine ei tohiks põhjustada krambihoogu. Kui see ebatavaline sümptom püsib iga kord, kui sööte pagarit, vaadake oma arsti. Bagels võivad sisaldada tavalisi toiduallergeene, nagu nisu, mune, piima ja pähkleid. Toiduallergia üldine sümptom on MayoClinic.com järgi kõhuvalu, puhitus, gaas, krambid, kõhulahtisus ja oksendamine. Vältige lutipudelite söömist, kuni teie arst on diagnoosinud.

Toiduallergia

Toiduallergiaid ei peeta täiskasvanute hulgas väga sageli, mõjutades MayoClinic.com andmetel vaid umbes 4 protsenti Ameerika täiskasvanud elanikkonnast. Vastavalt MedlinePlus-i andmetele on kõige sagedasemate allergiliste reaktsioonide tekkeks soja, piim, munad, nisu, kala, maapähklid ja pähklid. Toiduga seotud allergia võib põhjustada inimeselt inimesele väikesi või raskeid sümptomeid. Isegi väike kogus teatud toitu, mille olete allergiline, võib põhjustada tavalisi toiduallergia sümptomeid.

Põhjus

Pärast pagarit söömist, kui olete allergiline mõne koostisosa suhtes, immuunsüsteem reageerib toiduallergeeniga seotud valkudele. Keha ehitab vastupidavust toiduvalkudele ja toodab antikehi, mis püüavad spetsiaalselt allergeeni ära hoida. Nende antikehade sisseviimine vereringesse põhjustab Ameerika Allergiaakadeemia, astma ja immunoloogia akadeemias histamiini tekitavaid nuumrakke. Histamiin on keha, mis leiab aset organismis ja aitab nakatuda ära hoida. Suuremates kogustes põhjustab histamiin põletikku ja turset.

Efekt

Histamiini suurenenud sisaldus seedetraktis põhjustab seedetrakti põletikku. Seedetrakti põletik võib põhjustada krambihoogu, põhjustades krampe. MedlinePlus-i andmetel kaasneb krampidega kõhuvalu, iiveldus, oksendamine, puhitus, gaas ja kõhulahtisus. Muude pehmete kudede kogu kehas vabanev histamiin võib põhjustada astma, nahalööbeid ja nasaalseid tüsistusi. Võib tekkida hingamisraskused, hingeldus, nõgestõbi, ekseem, naha sügelus ja ninakinnisus.

Diagnoosimine

Ameerika Allergiat, Astma ja Immunoloogia Akadeemia soovitab allergiakatseid, et korralikult diagnoosida toiduga seotud allergiat. Allergija kontrollib kõige tõenäolisemalt suhkrulisandite levinud toiduallergia koostisosi. Mõlemad näpunäited ja vereanalüüsid on kasutatud selleks, et jälgida, kuidas keha reageerib teatud toiduvalkude kasutamisele. Kui keha loob IgE antikehi, diagnoositakse teile toiduallergia.

Hoiatus

Kui teil esineb tõsine allergiline reaktsioon koos selliste sümptomitega nagu madal vererõhk, peapööritus, nõgestõbi, huulte, keele või kõri paistetus, hingamisvõime ning kiire ja nõrk südame löögisagedus, kutsuge hädaabiks 911. Raske allergiline reaktsioon võib põhjustada surma, kui seda korralikult ei ravita.