Kas näo turse on allergiline reaktsioon D-vitamiinile?

Näo turse on D-vitamiini allergilise reaktsiooni tunnuseks. Teatud sümptomid liigitatakse tõsisteks allergilisteks sümptomiteks nagu kiire südame löögisagedus, nägemishäired ja näo turse. Kui teie nägu, huuled, suu, keele või kõri hakkab paisuma, helistage kohe 911-le. Võimalik, et teil tekib allergiline reaktsioon, mis võib põhjustada surma, kui seda korralikult ei ravita. Kui olete allergiline D-vitamiini toidulisandi suhtes, võite ikkagi toitudes tarbida looduslikult esinevat D-vitamiini. D-vitamiini allergiline reaktsioon on põhjustatud sünteetilise vitamiini tarbimisest.

D-vitamiini allergia

Drugs.com hoiatab, et kui teil tekib D-vitamiini sisaldavate toidulisandite kasutamisel näo turse, peate kohe kutsuma kiirabi. Allergilise reaktsiooni ajal tuvastab teie immuunsüsteem sünteetiline D-vitamiin sissetungivate ainetena, mida nimetatakse allergeeniks. See viga põhjustab kogu keha keemilist reaktsiooni. Enamik allergilisi reaktsioone põhjustab kerged kuni mõõdukad sümptomid, näiteks ninakinnisus, õhupuudus ja nahalööbed. Nagu kõigi ravimite või täiendavate ravimite puhul, võib MedlinePlus’i järgi tekkida raske allergiline reaktsioon, mida nimetatakse anafülaksiks.

Näo turse

Erinevalt kergest kuni mõõduka allergilise reaktsiooni sümptomist võib pärast D-vitamiini lisamise tarbimist näo turse tekkida väga kiiresti. Anafülaksia sümptomid võivad tekkida äkki, põhjustades teie kehale šoki seisundi. Seda tüüpi allergilisi reaktsioone võib kogu keha võib äkitselt põhjustada vererõhu langus, südame löögisageduse tõus, pearinglus, hingamisraskus, teadvusekaotus ja nõgestõbi, vastavalt PubMed Healthi arvamusele. Näguturse võib kaasneda ka kurgu turse, mis võib teie õhuvarustust katkestada.

Ravi

D-vitamiini äärmiselt allergilise reaktsiooni näo turse kõige tõhusam ravi on epinefriini süstimine. Epinefriin on sünteetiline adrenaliin, mille määrab arst. Kui teil on eelnevad anafülaktilised reaktsioonid, võib teil seda ravimit oma isikule manustada. Kui teete seda, anna ise süsti ja helistage 911. Kui teil ei ole seda retsepti, minge lähima hädaabi- ruumi või helistage 911. Ilma selle ravita saate arendada tõsiseid meditsiinilisi tüsistusi ja isegi surma.

Kaalutlus

Teie arst soovitab kõige tõenäolisemalt allergilise analüüsi, et kinnitada allergilist reaktsiooni D-vitamiini toidulisanditele. Allergilised testid kasutavad teie nahka ja verd, et määrata, kas keha loob immuunglobuliini E antikehad, kui teie organism lisab täiendust.