Kuidas ravida põletikarareid

According to MayoClinic.com, Burns muudab naha meikkust, jättes nahale värvunud või naha värvitud nahale naha. Ravi ravimine sõltub põlemisastmest – näitaja, kui sügav nahavigastused laienevad. Arutlege oma raviarstidega oma raviarstilt, et te ei kasuta midagi, mis võiks teie tervenemisprotsessi kahjustada. Kui olete läinud, on ravi, et pehmendada arm ja julgustada uute rakkude kasvu, et vähendada põletushaiguse välimust.

Kandke niisutav kreem, mis ka põletusarmi jahutab, soovitab MayoClinic.com. See ravi on parim, kui arm on uus, sest see aitab pehmenenud armekudet pehmendada. Valikud hõlmavad aloe vera geeli või anesteetikumi koort — kakaovõi ja muud niisutajad ei ole sobivad põletusravi, sest nad suudavad säilitada soojust selle asemel, et seda vabastada.

Kandke survepiirde põlenud alale, soovitame Ameerika Akadeemiat dermatoloogiat. Need kohad suurendasid survet armikoele, mis võib lõhkuda tugevasti tihendatud rakke ja vähendada suurenenud põletikararmide esinemist. Teine võimalus, millel on sarnane toime, on massaaž põletushaav iga päev.

Massaaźige silikoongeel põletushaavesse. Kuna põletikarmandid kipuvad nahale tõsta, on silikoongeelid paksuse vähendamisel kasulikud. Enne selle geeli kasutamist oodake, kuni põletus on täielikult paranenud.

Vastavalt Ameerika Akadeemiale Dermatoloogia teostab laser scar revision, mis võib aidata vähendada põletustunne või sügelus, mis võib sageli kaasas põletushaav. Arst peaks hindama oma arm ja nahavärvi, et määrata, milline laseritüüp võib kõige paremini töötada. Impulss-värvaine laser võib olla efektiivne põletushaavade ravimiseks, kuna see vähendab armide suurust ja värvi.

Küsige oma arstilt, kas naha pookimine võib osutuda vajalikuks teie põletustõve välimuse vähendamiseks, soovitab MayoClinic.com. Need pookoksed kasutavad teie nahka, et stimuleerida paranemist ja parandada armide välimust. Siiski kasutatakse neid kõige sagedamini raskete põletuste raviks – seda väiksemate põletuste korral võib see ravi sobida.