Ma peaksin sööma enne või pärast hommikust treeningut?

Hommikune harjutus võib jätta teile tunde pingestatud ja see võib olla meeldiv viis oma päeva hüppama. Võib juhtuda, et teil on raskusi eeltingimustes toitu toomisega hommikul, kuid suupistete või väikese söömise toitmine enne hommikutreeningut võib parandada oma sportlikku jõudlust. Sööge ka süsivesikute rikkaid suupisteid või väikseid toite, et oma energiatarve täiendada 30 minuti jooksul pärast harjutust.

Paljud treenijad usuvad, et nad suudavad põletada rohkem kaloreid või rasva, kui nad ootavad pärast hommikust tavapärast söömist. Teised võivad leida, et pärast söömist on ebamugav kasutada, kui nad ei saa oma toitu seedides piisavalt kiiresti ärkama. Samas, vastavalt Ameerika Spordimeditsiini kolledži seisukohale, mis käsitleb toitumist ja sportlikku jõudlust, on neil, kes harjuvad tühja kõhuga, madalama jõudluse taseme. Kui teie keha ei sütti, ei pruugi teil olla võimalik nii kaua või intensiivselt kasutada või kui vere glükoosisisaldus langeb, võib teil olla vähem energiat või isegi pearinglust. Pärast päeva kasutamist või hiljem võite kergesti üle minna.

Teie keha lagundab toitu, mida te võtate verd glükoosina või maksa ja lihaste energiaks, mida nimetatakse glükogeeniks. Piisava hulga glükoosikoguse olemasolu annab teile oma treeningseansi jaoks optimaalse energia tootmise. See võib samuti takistada teil tekkida madal glükoosisisaldus, mida nimetatakse hüpoglükeemiaks, mis võib põhjustada pearinglust ja minestamist. Samuti on kasulikud joomine vedelike või vett sisaldavate toitude söömisega enne treenimist, et vältida dehüdratsiooni, mis samuti kahjustab jõudlust.

Tavaliselt tuleks väikseid sööki või suupisteid süüa üks kuni kaks tundi enne treenimist, mistõttu võib see olla teie parim eelis eelpuhastusjaotisele. Kuigi need juhised on abiks, on igaühe seedimise süsteem erinev. Võib arvata, et peate sööma varem või hiljem. Katsetage oma hommikuse suupiste või hommikusöögi ajal, et saaksite piisavalt seedimist, et vältida seedetrakti ebamugavusi, kuid siiski endiselt pingestatud.

Toiduained, mida teate, ei põhjusta seedetrakti stressi, kuna uued toiduained võivad põhjustada probleeme. Kui leiate, et sööte enne treenimist ebamugavaks, proovige vedelat sööki, näiteks raputada. Teie enneaegne söögiaeg peaks sisaldama enamasti süsivesikuid, koos mõnede valkudega. Valige toiduvariandid, mis on madala rasvasisaldusega ja kiudained.

Üldised väärarusaamad

Enne harjutust söömise eelised

Toidukordade ajastus

Tasakaalustusseadus